Forsiden > Regional litteratur > Hauge, Knut Ståle: Skatter fra skoleloftet

Klikk for større bilde

Hauge, Knut Ståle: Skatter fra skoleloftet


Kr 349,00
Beskrivelse
Skatter fra skoleloftet
Knut Ståle Hauge


Hva skjuler seg på norske skoleloft?
Hva forteller det vi finner der, om norsk skole?
Knut Ståle Hauge har arbeidet med lærerutdanning ved Høgskolen i Hedmark i over 40 år, og en av hans hovedinteresser har vært alle sporene av norsk skole som skjuler seg i gamle bygninger, i de gamle klasserommene og på loftene. Dette løfter han fram i boka Skatter fra skoleloftet.

I Skatter fra skoleloftet forteller Hauge skriver om lærerfrakkene og de gamle pultene, trafikkopplæringen og leker i friminuttet. Han ser på utviklingen av teknologiske hjelpemidler i skolen, fra stumfilmapparatet, balloptikonet og episkopet fram til videospilleren og de første datamaskinene på 1980-tallet.

I fagene henter han fram den første leseboka, plansjene, de utstoppa fuglene og ikke minst hjelpemidlene i naturfag med slangen i glasset, dampmaskinen og De magdeburgske kalvkuler.

Mye kan man nikke gjenkjennende til, men det er også ukjente skatter å forbauses over. Som at skolen i sin tid har hatt nyttige hjelpemiddel som fektegeværet, salmodikonet og gaven fra kong Karl IV.

Dette er ei bok for de som har skoleminner fra mange år tilbake, men det er også ei bok for alle som vil forstå noe av utviklingen som har vært i norsk skole, og som vil undre seg over hva som skjer videre! Og ikke minst er det ei bok for barn og unge i dag når de nysgjerrig spør: Hvordan var det før?

Velkommen til skoleloftet!

ISBN: 978-82-7518-214-0
226 sider, innbundet
Oplandske Bokforlag 2015