Forsiden > Regional litteratur > Frank Eriksen: STEDET FORANDRER SEG NÅR ORDENE KOMMER UT

Klikk for større bilde

Frank Eriksen: STEDET FORANDRER SEG NÅR ORDENE KOMMER UT
Stemmer fra familievernets historie


Kr 200,00
Beskrivelse

Frank Eriksen: STEDET FORANDRER SEG NÅR ORDENE KOMMER UT
Stemmer fra familivernets historie

I 1958 ble landets første familievernkontor etablert. Det var Kirkens familievernkontor Uranienborg i Oslo. Samme året satt en elleveåring ved kjøkkenbordet på et bureiserbruk i Åsnes i Solør og ga far sin æresord om å ta over dette stedet. Det var forfatteren av disse essayene. I Norge sto landsbygda ennå sterkt. Familien sto sterkt. Ingen skulle blande seg inn i familiens indre forhold. Men dette kom til å utvikle seg i takt med utbygginga av velferdssamfunnet.
Det første offentlige familievernkontoret ble åpnet i Steinkjer i 1959. Fylke etter fylke fulgte etter. I Hedmark kom Kirkens familierådgivning i 1969 og Hedmark fylkes familievernkontor i 1971. Utviklinga av familievernet i Norge og særlig i Hedmark skriver Frank Eriksen om i denne boka. Han trekker opp de lange linjene og legger inn små fortellinger som illustrerer de forskjellige tidsrommene. Han gjør dette både i egenskap av å ha vært terapeut og mekler innen det offentlige familievernet i over en mannsalder, og som veletablert skjønnlitterær forfatter, ikke minst poet. Mange av fortellingene foregår på et nært og personlig plan, dette i ei tid når terapeutens person og terapeutens bruk av egne historier har fått slik betydning i møtet med De(n) andre.
Frank Eriksen skriver essay inspirert av familieterapeutiske teoretikere, filosofi, poesi, personlige historier og natur. Jon Olav Helle har laget et bilde til hvert essay.