Forsiden > Regional litteratur > Gjerlaug, Inger Maren: Vår setring i Odalen

Klikk for større bilde

Gjerlaug, Inger Maren: Vår setring i Odalen


Kr 250,00
Beskrivelse
Inger Maren Gjerlaug: Vår setring i Odalen

De aller fleste mennesker har et sted, en vei, gjerne en drøm som er bare deres. Et barndommens Soria Moria der alt er  trygghet og glede. Sommerdager med sol, blomster, bading og god mat.
 Gjellbekksætra var min mor Majas dyrebare minne, ingen ting kunne måle seg med hennes opplevelser der. Grytsætra ble min.
 Jeg har bodd på Lund i Romedal hele mitt liv, bare med unntak av  noen studieår  i hovedstaden. Da jeg rundet 60 år, leverte jeg garden til min datter Maria, og skrev ned det jeg visste om de to setrene. Jeg har pratet med skogsarbeidere i fra Knapper og gjetergutter i fra Romedal som var knyttet til disse Odalssetrene som er brukt av romedøler. Det lille som fantes av historie, følte jeg måtte bevares.
 Seterlivet er så godt som over, og Gjellbekksætra «er borte vekk» som Nikolai, barnebarnet mitt på 2 år sier, og kaster ordene ut med hendene sine.
 Det skader heller ikke at barn og barnebarn får vite hva dyrebare sommermåneder med hardt arbeid betydde for landbruket, og hvordan en 13-årings arbeidsinnsats og ansvar ble verdsatt…