Forsiden > Musikk > Gammeldans > Starelven - På sulom - att!

Klikk for større bilde

Starelven - På sulom - att!
CD


Kr 200,00
Beskrivelse

CD'en inneholder låter fra Starelvens tre produksjoner på 1980-tallet i nyinnspilling - live på Vallset Samfunnshus, blant annet Malungen masurka, Freske svinger i fløyelsgras, Harajakt i hælvtakt, Æille ifrå Hedmark, Sola i hjerte', tilsammen 23 tittler. I tillegg er det to tidligere ikke innspillte låter, På påsketur og I Bjertungstadlunda. Alle tekstene er vedlagt i et eget hefte på 32 sider med bilder av medlemmene.


Omtale i Hamar Arbeiderblad

På sulom att!
Oplandske Bokforlag

La gå at Starelven ikke er verdens beste gammeldans-orkester, men artigere hedmarkstekster er det ingen innen den bransjen som skriver. Rett før jul utga de live-albumet «På sulom att!», og her kommer klassikerne på rekke, ispedd kommentarer som er velplasserte rett som det er. Dette er musikk som er på sitt beste på Vallset samfunnshus, der alle kjenner alle, men så skjer underet at den fungerer strålende på cd også, selv for oss som nærmest bortimot aldri har danset med ei vællsetjinte. Men en kunne nesten fått lyst til det.
Omtalt av Geir Vestad
Terningkast 5(10.01.2012 kl. 04:12 Sist oppdatert:11.01.2012 kl. 14:48)

 

Det gufser fra folkedjupet?

I forbindelse med utdelingen av Spellemannsprisutdelingen til Blumbos Møkkamann, skriver kulturredaktør Geir Vestad artikkelen Det gufser fra folkedjupet i Hamar Arbeiderblad. Han begynner med å sitere vokalisten som forsvarer seg slik: "Vi er bare et band fra bygda som ikke er vant til å være her på sånne store forestillinger."
Deretter fortsetter han:
"Selv har jeg egentlig mest lyst til å sette på den nye live-cd-en til Starelven i stedet, spelt inn på Vallset samfunnshus. Dette er også musikk frå bygda og – muligens – en form for folkedjup. Men her er alt gjort med humor, snert, gløgghet, vidd og respekt. Og det får en til å tenke at det er slik kulturuttrykket på bygda egentlig er. For det er absolutt ikke bare Plumbo-er og den slags der ute.
Så la gå at vi er litt pussige, vi frå middels tett befolkede strøk. Og slik er artistene våre også. Starelven liker å være litt gøyale. (Geir Vestad: Det gufser fra folkedjupet, Hamar Arbeiderblad, 20. januar 2012:22-23).
 

Porto ved bestilling er 27 kr (ikke 50 som det står i bestillingssystemet).