Forsiden > Tilbudstorg > Torp, Helge Eivind: Mot alle odds

Klikk for større bilde

Torp, Helge Eivind: Mot alle odds


Kr 50,00
Beskrivelse
Mot alle odds

Doktor Torp ble født i 1919 på Hedmarken og var i store deler av barndommen en oppgitt pleiepasient. Mot alle odds tok han likevel først folkeskoleeksamen, deretter middelskoleeksamen og endelig eksamen artium med senga som lesesal og studérkammer. Så fikk han amputert bena og kom seg ut av senga - med proteser.

Mot alle odds startet han like etter på medisinerstudiet, som han mot alle odds fullførte høsten 1949. Senere tok dr. Torp den medisinske doktorgrad i en alder av 67 år, da vanlige folk ellers går av med pensjon. Sin aktive legegjerning fortsatte han til han var nærmere 80 år, da han mot alle odda satte seg ned og fullførte beretningen om sitt liv. Deler av dr. Torps fantastiske livshistorie overgår det meste av det såkalte legeromaner rommer av dramatikk.

I denne boka presenterer dr. Torp hele sitt livsløp. Svært mye av det han har opplevd, har i ettertid en eventyrglans som gjør at leseren flere ganger både må løfte blikket og klype seg i armen. Men nettopp derfor har han mye å fortelle de generasjonene som har vokst opp med velferdsstatens ulike sikkerhetsnett. Mot alle odds er en beretning om både mot, pågangsmot og utholdenhet. Men ikke minst handler den om humør kombinert med ukuelig vilje til å stille opp og arbeide mot mål som alle andre mente var umulige.

Oplandske Bokforlag 1998
ISBN: 82-7518-076-7
236 sider